Обложка СЕРИСКО УБИСТВО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Название книги:

СЕРИСКО УБИСТВО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

GlobeEdit (2020-12-28 )

Books loader

Omni badge имеющий право на ваучер
ISBN-13:

978-620-0-61820-7

ISBN-10:
6200618208
EAN:
9786200618207
Язык Книги:
Краткое описание:
Сериските убиjци не се нова појава, но на овие простори прв пат се соочуваме со ваква вест. Случаите на сериските убиства во Република Македонија, јавноста ги има примено во голема доза на изненаденост, зачуденост, нешто што само се случува во филмовите. Врз интензитетот на сериските убиства влијаат семејството како основна единица на општество од која се учат основните човекови и општествени вредности и пошироката општествена средина т.е. државата. Освен семејството и општеството, социјалната околина на човековото живеење има интензивно влијание врз самата појава на сериско убиство, па затоа сериските убиства треба да се гледаат како збир (сплет) на комплицирани, не така едноставни, сложени процеси, процеси поврзани со психолошката состојба на серискиот убиец и околностите, причините од кои настанало, се појавило ова дело. Човекот сам по себе претставува сложено суштество, но воедно е и израз на општествените односи и околности.
Издательский Дом:
GlobeEdit
Веб-сайт:
https://www.globeedit.com
By (author) :
Димитар Стевчев
Количество страниц:
160
Опубликовано:
2020-12-28
Акции:
В наличии
Категория:
Региональная история
Цена:
64.90 €
Ключевые слова:
криминал, убиство, сериско убиство, насилство

Books loader

Рассылка

Adyen::diners Adyen::jcb Adyen::discover Adyen::amex Adyen::mc Adyen::visa Adyen::cup Adyen::unionpay Adyen::paypal Paypal CryptoWallet Банковский перевод

  0 продуктов в корзине
Редактировать корзину
Loading frontend
LOADING